• Lorem ipsum

Sinds de oprichting van Islamitische Boekhandel Refah in 1992, staan we synoniem voor groei en diversiteit. Door de jaren heen hebben we ons niet alleen ontwikkeld met verschillende uitbreidingen, maar zijn we ook uitgegroeid tot een vertrouwd begrip in de sector. Ons assortiment is rijk en gevarieerd, met naast islamitische boeken een keur aan parfums, gebedskleden, speelgoed, kleding en meer. Ontdek meer over ons verhaal.

Contact opnemenRoutebeschrijving

Maak kennis met ons team

Achter Islamitische Boekhandel Refah staat een toegewijd team van 5 enthousiastelingen. Elk met hun unieke bijdrage aan het succes van onze boekhandel. Aan her roer staat Ali, de oprichter van onze zaak, wiens visie en leiderschap de basis vormen. Zijn zoon Isa brengt een frisse dynamiek in het bedrijf, essentieel voor onze groei en online aanwezigheid. Het kloppend hart van onze klantenservice wordt gevormd door Ozlem en Ayaz, die ervoor zorgen dat elke klant zich gewaardeerd en begrepen voelt. Achter de schermen zorgt magazijnbeheerder Coskun ervoor dat alles op rolletjes loopt. Samen vormen we het fundament van Islamitische Boekhandel Refah.

Onze missie en visie

Bij Islamitische Boekhandel refah streven we ernaar om de ultieme klantervaring te bieden, niet alleen door ons uitgebreide assortiment, maar ook door onze uitzonderlijke klantenservice. Onze visie reikt verder dan alleen groei in assortiment en klantenbestand; we zijn gedreven om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de mensheid. Deze toewijding komt tot uiting in onze actieve inzet voor de gemeenschap, waarbij we niet alleen onze klanten centraal stellen, maar ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen.

Wat hebben we tot nu toe gedaan?

 • 2 waterputten laten bouwen in Pakistan.
 • € 7.500,- opgehaald voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije (d.m.v. volledige verkoopopbrengsten te doneren).
 • € 2.300,- opgehaald voor de slachtoffers in Gaza.
 • € 1.100,- opgehaald tijdens de Furaim beurs in Breda. Alle verkopen die gedurende 3 dagen plaatsvonden tussen 20:00 en 21:00 uur zijn volledig gedoneerd aan de slachtoffers in Gaza via IHH Nederland.
 • € 1.200,- opgehaald met de boeklancering van Wat is Jannah? & Ik kan het gebed verrichten. Dit bedrag hebben we volledig gedoneerd aan de slachtoffers in Gaza via IHH Nederland.
 • We hebben meer dan 10 schapen gekocht en het vlees gedoneerd aan landen in Afrika.
 • We planten bomen om onze CO2-uitstoot zo veel mogelijk te compenseren. De donaties gaan allemaal via stichting Internationale Humanitaire Hulporganisatie (IHH) Nederland.

Gratis islamitische boeken

We bieden online gratis Korans aan in 6 verschillende talen, Engels, Hebreeuws, Portugees, Spaans, Bengaals en Urdu. Deze boeken worden gefinancierd door de opbrengsten van onze Goodword boeken. Daarnaast financieren we andere gratis boeken, namelijk De sleutel tot het antwoord, Islam het doel van het leven en een boekenset van Waarom is de islam zo mooi is en waar gelooft een moslim in?. Deze boeken financieren we door middel van de opbrengsten van onze webshop.  

Onze mijlpalen

Alhamdoellilah, we hebben altijd hard gewerkt en blijven dit ook doen. Deze mijlpalen hebben we echt stuk voor stuk aan jullie te danken. Dank je wel, BarakAllahufiek! 

1992

Ali heeft ''Refah'' gestart met een klein winkeltje op de Beverwijkse Bazaar, toen nog de Zwarte Markt genoemd. De Beverwijkse Bazaar is Europa's grootste overdekte markt waar je echt alles kan vinden. Ons assortiment bestond toen voornamelijk uit kantoorbenodigdheden, islamitische en decoratieve lijsten en heerlijke parfums

1995

Het jaar dat het eerste Nederlandstalige islamitische boek op de markt kwam door uitgeverij Noer. We zijn nog steeds enorm trots op het feit dat wij een van de eersten waren. Zowel de winkeliers als klanten durfden de boeken niet te verkopen of te kopen. De gedachten waren heel divers: ''Klopt de inhoud wel, hoe kan je nou een boek verkopen als het er maar één is?”. Vol vertrouwen hebben we dit voortgezet en hebben inmiddels een prachtig assortiment met meer dan 1.000 Nederlandstalige boeken

1996

In dit jaar greep Ali een gouden kans door onze islamitische boekhandel te verplaatsen van hal 33 naar de strategische locatie van hal 34, direct naast de trap van de moskee. Deze slimme verhuizing bleek een perfecte match: ons assortiment sloot naadloos aan bij de interesses van de moskeebezoekers.

2005

De vlaggen gingen uit, want we gingen online! Dit jaar besloot Isa op 13-jarige leeftijd om online te gaan. Na zijn huiswerk zat Isa elke avond achter zijn computer om te werken aan onze webshop. Na maanden hard werken had hij het voor elkaar, de webshop stond online en de eerste bestellingen kwamen binnen.

2010

Tijd voor verandering! De webshop werd steeds bekender bij het publiek en we kregen het steeds drukker. Isa besloot om over te stappen naar een nieuw webwinkelsysteem om de groei voort te kunnen zetten en de service te verlenen die onze klanten verdienen.

2017

De Beverwijkse Bazaar had definitief besloten om hal 34 om te toveren naar een Souk. Met decoratieve verlichtingen, bogen bij de winkels en een prachtig looppad. Dit was voor ons de kans en een mooie uitdaging om de volgende stap te zetten. De winkel werd wel 5 keer zo groot als voorheen.

2020

Zo’n 15 jaar, een uitbouw en 3 nieuwe webshopsystemen later kunnen we met trots zeggen dat wij een van de grootste online islamitische boekhandels zijn en een begrip op de Beverwijkse Bazaar. Elk jaar blijven we groeien met het assortiment, klanten en de verkoopcijfers. We zijn vastberaden om dit voort te zetten. 

2021

In 2021 verhuisden we naar ons huidige magazijn, gelegen op De Brugman 3, 1948 NB in Beverwijk. Deze nieuwe locatie betekende een aanzienlijke upgrade voor ons, met toegang tot een uitgebreid magazijn van 400 m², een modern kantoor en een stijlvolle showroom van 50 m².

2022

In dit jaar zijn we de 100.000 orders gepasseerd en bedienen meer dan 80.000 klanten in de Benelux. 

2023

Het jaar 2023 markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor ons met de lancering van Soukxl.com. Daarnaast was onze deelname aan gerenommeerde beurzen, zoals Fest-i Hijab, FuarimMedina Expo en Fest-i Ala een groot succes. We zijn vastbesloten om deze dynamiek voort te zetten door onze aanwezigheid op deze evenementen in de komende jaren te versterken. Bovendien hebben we onze magazijnfaciliteiten uitgebreid, waardoor we nu een nog uitgebreider productaanbod kunnen presenteren.

Klantverhalen

Heb je onlangs een aankoop gedaan in onze webshop of een bezoek gebracht aan onze showroom? We zouden het enorm op prijs stellen als je even de tijd neemt om je ervaringen met ons te delen in een review. Jouw feedback is voor ons van grote waarde!

Contact opnemen met Islamitische Boekhandel Refah

We heten je van harte welkom om ons te bezoeken of contact met ons op te nemen. Bij ons pand in Beverwijk vind je ruime parkeergelegenheid, met plaats voor 4 auto's direct voor de deur en nog eens 50 plekken naast het gebouw. Ons gebouw is rolstoelvriendelijk en voorzien van een toegankelijke wc. In onze showroom kan je zowel contant als met pin betalen. We zorgen altijd voor verse koffie en deskundig advies.

 • Adres: De Brugman 3, 1948NB Beverwijk
 • E-mailadres: [email protected]
 • KVK-nummer: 34080264
 • Btw-nummer: NL001165816B25
 • Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur

Blijf ook op de hoogte van onze laatste updates en evenementen door ons te volgen op onze sociale mediakanalen. En vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief voor exclusieve aanbiedingen en nieuws!