• Lorem ipsum

Wat is en Waar is Zwarte Komijn goed voor? Lees mee!

19 Oct 2022
door Isa Yücesan

Waar is Zwarte Komijn goed voor?

Nigella sativa is een zaad dat meestal wordt gebruikt om brood en ander gebak te versieren. Black Seed is een product dat de aandacht zou moeten trekken in keukens vanwege de andere voordelen dan decoratie. Zwarte komijn, dat al duizenden jaren in de geneeskunde wordt gebruikt, heeft veel voordelen van het immuunsysteem om maag- en spijsverteringsproblemen te verlichten. "Hoe wordt zwarte komijn gebruikt?" Voeg zonder na te denken een theelepel toe aan je salade.

Wat is zwarte komijn?

Nigella sativa is een bloeiende plant afkomstig uit Azië, het Midden-Oosten en de Middellandse Zee. Ook, hoewel het zwarte komijn wordt genoemd, is het niet gerelateerd aan komijn. Zwarte komijn, die een peperige smaak heeft, wordt gebruikt als specerij in Indiase en Midden-Oosterse keukens. Het wordt geconsumeerd in poedervorm of olie wordt verkregen door in de zaden te knijpen. Zwarte komijn bevat calcium, ijzer, zink, koper, thiamine, niacine, fosfor en foliumzuur.

Hoe kan je het consumeren?

"Hoe gebruik je zwarte komijn?" De vraag is de laatste jaren steeds relevanter geworden. Omdat zwarte komijn, die de afgelopen jaren ook is gebruikt door olie en poeder te worden, niet langer alleen de voorkeur heeft voor het decoreren van voedsel zoals taarten en gebak. Het wordt gebruikt als specerij in de Turkse keuken om soepen, salades en voorgerechten op smaak te brengen. Zwartzaadolie wordt niet aanbevolen om te gebruiken voor frituren. Je kunt het na je maaltijd toevoegen. Je kunt ook zwarte zaadolie toevoegen aan je drankjes zoals smoothies, lattes en thee. Het wordt aanbevolen om maximaal 1 theelepel zwarte komijn te consumeren. Je kunt ook ongeveer 1 theelepel zwartzaadolie consumeren.

Waar groeit zwarte komijn?

Het wordt verkregen uit de vruchten van de kleinbloemige Nigella sativa-plant, die groeit in Zuidwest-Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Europa. Nigella sativa kan groeien in moeilijke klimaten en omstandigheden

Voordelen van zwarte komijn:

 • Zwarte komijn helpt het immuunsysteem te versterken.
 • Het kan uw supporter zijn tijdens de strijd tegen kanker.
 • Het vertoont een opgeblazen effect van problemen met het spijsverteringsstelsel.
 • Het kan effectief zijn bij het verminderen van allergische reacties met een effect zoals een antihistaminicum.
 • Het kan allergische symptomen verbeteren, vooral bij hooikoorts.
 • Het aanbrengen van een gel met extract van zwart zaad kan acne-genezende eigenschappen vertonen.
 • Wanneer mensen die astmamedicatie gebruiken naast deze medicijnen ook zwarte komijn eten, kunnen hoesten, piepende ademhaling, ademhalings- en longklachten verbeteren.
 • Nogmaals, bij mensen met COPD kan zwarte zaadolie de longen helpen genezen.
  De dagelijkse consumptie van zwarte komijnzaad of zwarte komijnolie door diabetespatiënten kan hun bloedsuikerspiegel in evenwicht brengen.
 • Het consumeren van zwarte komijnpoeder kan gunstig zijn voor Helicobacter pylori-infectie, die zweren kan veroorzaken.
 • Het is niet juist om te verwachten dat zwart zaad, waarvan wordt gezegd dat het de bloeddruk van gezonde mensen kan verlagen, effectief is bij hoge bloeddruk.
 • Er wordt gezegd dat het positieve resultaten geeft op het aantal zaadcellen en beweging.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »