• Lorem ipsum

Wat is Bakhour? En hoe gebruik je het? Lees mee!

19 Oct 2022
door Isa Yücesan

Bakhoor zijn houtsnippers die gedrenkt zijn in parfumolie en vermengd zijn met andere (natuurlijke) ingrediënten, zoals natuurlijke hars, sandlewood en essentiële oliën. Het bestaat in veel verschillende soorten, waardoor er voor iedereen een soort bakhoor is. Bakhoor is vooral populair in het Midden-Oosten.

Je brandt bakhoor op dezelfde manier als wierook van natuurlijke hars. Een snel aan te steken houtskooltablet in een mabkhara - een traditionele bakhoorbrander - is de beste manier om bakhoor te branden. Eerst steekt u het tabblad houtskool aan met een aansteker of lucifer (zorg ervoor dat u dit doet op een vuurvaste ondergrond). Zodra de houtskool volledig is aangestoken, gloeit hij rood en is hij bedekt met een grijsachtige roetlaag. Gebruik een tang om het lipje in de mabkhara te plaatsen en strooi er voorzichtig wat bakhoor overheen. De oliën van de bakhoor zullen verdampen door de hitte van het tabblad houtskool, waardoor exotische, aromatische en rijke geuren vrijkomen.

In de meeste gevallen wordt bakhoor gebruikt bij speciale gelegenheden zoals bruiloften, of gewoon om te ontspannen. In de Arabische cultuur is het een traditioneel gebaar om bakhoor door te geven aan de gasten, zodat zij hun haar, kleding en handen kunnen ruiken. Dit wordt beschouwd als een even integraal onderdeel van gastvrijheid als het serveren van koffie en dadels.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »