• Lorem ipsum

Top 5 dingen om te doen in Makkah!

14 Sep 2022
door HajjSafe

Makkah - vaak de hoofdstad van de Islam genoemd - is een prachtige stad in Saoedi-Arabië met verschillende prachtige plaatsen met culturele en historische betekenis. Volgens de islam moet elke moslim die financieel en fysiek in staat is ten minste eenmaal in zijn leven de hadj verrichten. Daarom is er elk jaar een toestroom van moslims die Makkah en Medina bezoeken vanuit verschillende delen van de wereld. Hier zijn de top 5 dingen die je moet doen als je een reis naar de heilige stad van Saoedi-Arabië plant.

1) De Grote Moskee (Masjid-e-Haram)


Dat spreekt voor zich, maar de Grote Moskee, bekend als Masjid-e-Haram, is de meest definitieve plek om te bezoeken in Makkah en moet al in je plan staan. Het is de grootste moskee ter wereld in het hart van Makkah en omgeven door de heiligste plaatsen van de islam. De moskee heeft zowel binnen als buiten een gebedsruimte en ook de plaatsen zoals AlSafa, Al Marwan, Muqam Ibrahim en ZamZam. Het prachtige en majestueuze uitzicht dat deze moskee biedt is ongeëvenaard.

2) Masjid Taneem

Masjid Taneem - beter bekend als Masjid-e-Ayesha - ligt op 5 mijl afstand van Kaaba en dient als een plaats van Miqa't voor pelgrims die de Hajj of Umrah bezoeken. Hier treden de pelgrims in de staat van Ihram, wat een van de primaire voorwaarden is om de bedevaart uit te voeren. Deze plaats is buitengewoon groot en heeft grote voorzieningen en faciliteiten voor wassingen, baden en omkleden.

3) Mountain of Light (Jabal-Al-Noor) and Hira Cave

De Berg van het Licht - bekend als Jabal-Al-Noor - is een van de populairste plaatsen in Makkah die bezoekers aantrekt vanwege de beroemde Hira-grot (Ghar-e-Hira) - de plaats waar de Profeet Mohammed (VZMH) zijn eerste openbaring van de engel Gabriël zou hebben ontvangen. Het is een rotsachtige berg, dus reizigers moeten ongeveer twee uur wandelen om de Hira-grot te bereiken. U kunt ook de Kaaba bekijken als u de top bereikt, aangezien deze direct uitkijkt op de meest heilige plaats in de Islam.

4) Makkah Mall

De stad Makkah heeft geen gebrek aan winkelcentra voor pelgrims en bezoekers die souvenirs meenemen voor hun geliefden, maar er is geen gelijke van Makkah Mall. Dit winkelcentrum ligt vlakbij de Grote Moskee en is gevuld met de populairste merken ter wereld en een topklasse food court met lokale gerechten en internationale voedselketens, waardoor het een ideale plek is om te bezoeken met uw geliefden.

5) Arafat Berg

Het zou geen understatement zijn om te zeggen dat het bezoek aan Makkah onvolledig is als men de berg Arafat niet bezoekt. Deze plaats heeft een grote religieuze betekenis voor moslims, omdat men gelooft dat dit de heuvel is waar Profeet Mohammed (VZMH) op stond om de afscheidsrede van de laatste hadj-khutbah Hajjatul Wida uit te spreken. Elk jaar bezoeken duizenden pelgrims de berg Arafat en bidden om zegeningen en vragen om vergeving van God (de Almachtige Allah).

Ga je binnenkort naar Hajj of Oemrah? We hebben voor jou de Ihram en accessoires van Hajj Safe. Van tas tot Ihram, eerste hulp kit tot gebedsmat, we hebben alles wat je nodig zou kunnen hebben tijdens de reis. 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »