• Lorem ipsum

Nourish and Flourish

11 Nov 2020
door Nourish and Flourish Umm H.

Je hebt deze uitspraak waarschijnlijk al eens eerder gehoord:
“smeer niets wat je niet kunt eten”

We zijn druk bezig met zo puur en gezond mogelijk te eten, terwijl veel gifstoffen en andere schadelijke stoffen via onze huid in ons lichaam kunnen komen. De huid is ons grootste orgaan. Belangrijk dus om goed voor je huid te zorgen met natuurlijke producten. De producten van Nourish and Flourish zijn dierproefvrij, palmolievrij, natuurlijk en handgemaakt.

Wat zal je huid je dankbaar zijn wanneer het wordt verlost van alle chemische stoffen die je dagelijks via crèmes en andere ‘onschuldige verzorgingsproducten’ op je lichaam smeert.
Verlost van siliconen. Verlost van sulfaten. Verlost van kunstmatige geur- en kleurstoffen. En verlost van chemische conserveringsmiddelen en plastics.

Fabrikanten zijn er ondertussen behoorlijk gehaaid in geworden om een product verpakking een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk te geven, op de etiketten staan vaak de kreten van een paar natuurlijke kruiden en/of oliën en je bent verkocht... 

Maar wanneer je het etiket wat beter bestudeert, kom je in bijna alle gevallen wel ingrediënten tegen die echt niet door de beugel kunnen.
Hoog tijd voor een drastische verandering! Je huid is je grootste orgaan en het is zo belangrijk dat je deze niet langer blijft voeden met deze giftige stoffen.

De zepen van Nourish and Flourish zijn allemaal samengesteld uit natuurlijke en plantaardige producten: Plantaardige vetten, hydrolaten, sappen, kruiden groenten, fruit e.d. (Met uitzondering van de kamelenmelk zeep en geitenmelk zeep).

De samenstelling van de basis zeep hangt af van wat het eindresultaat moet worden. Met het eindresultaat in gedachten wordt er een recept van basis oliën gemaakt. Deze basis oliën worden zorgvuldig op hun eigenschappen gekozen en in de juiste verhouding samengevoegd.  

Bijna alle zeepfabrieken, ook die met natuurlijke grondstoffen werken, koken de zeep langere tijd. Dit voor een snellere rijping, het sneller verkrijgen van de juiste PH-waarde voor het sneller verwerken tot het eindproduct. Door het koken verliezen de ingrediënten veel van hun voedende waarden, Bovendien wordt in de zeepfabrieken vaak een deel van de (waardevolle) vetten gescheiden om ze te kunnen verwerken in andere producten zoals lotions.

Cold Process methode (CP)
Bij Cold Process wordt de zeep na het verzepingsproces direct afgewerkt. Dit gebeurt met een plantaardige olie van hoge kwaliteit plus mogelijk diverse natuurlijke grondstoffen. Voorbeelden hiervan zijn groenten, kruiden, fruit, klei en een keuze uit vele etherische oliën. De zeep wordt dan ingepakt weggezet bij kamertemperatuur om 4 tot 6 weken te rijpen. Tijdens het rijpingsproces ontstaat er natuurlijke glycerine die de huid stevig en soepel houdt. Door de lage temperatuur en het trage rijpingsproces blijven ook de voedingstoffen van de plantaardige vetten, de diverse andere natuurlijke grondstoffen en de etherische oliën maximaal bewaard. Zo ontstaat er een zeep die de voedende kwaliteiten van de ingrediënten heeft behouden en bevat daarnaast ook verzorgende natuurlijke glycerine.

De keuze van etherische oliën en andere natuurlijke ingrediënten geeft ieder product specifieke verzorgende eigenschappen en ook de heerlijke natuurlijke geur.

Zo kan een normale, een jonge, een oudere, droge of juist vette huid gericht verzorgd worden en kan de zeep ondersteuning bieden bij huidproblemen.

Bekijk ons zeepaanbod en kijk want het beste bij jouw huidtype past. Aarzel niet om jouw huid te verzorgen met eerlijke ingrediënten en beleef het zelf..

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »