• Lorem ipsum

Het belang van goede omgang met je ouders.

17 Dec 2021
door Team Islamitische-Boekhandel

Als je aan de moslims zou vragen waarom we hier op aarde zijn, dan zou je hoogstwaarschijnlijk antwoorden krijgen die niet veel van elkaar verschillen. Maar het belangrijkste antwoord op deze vraag is het verdienen van de tevredenheid van Allah. Want alleen door Zijn tevredenheid te verdienen, kunnen we in het hiernamaals toegang krijgen tot het paradijs. Daarom is het belangrijk om als moslim zijnde daden te verrichten die ons dichterbij Zijn tevredenheid brengen en zondes te vermijden waarover Hij ontevreden is.

Eén van de belangrijkste manieren en voorwaarden om Zijn tevredenheid te verdienen is door een goede omgang te hebben met je ouders. De Islam is een geloof waarin de ouders een voortreffelijke positie en belang hebben. Het moedigt moslims aan tot het liefhebben en respecteren van de ouders. Allah draagt ons ook op in de Koran om niets anders dan goedheid te betrachten tegenover de ouders. En als indien één van hen of beiden een hoge leeftijd hebben bereikt, dat we hun nooit mogen berispen en altijd tot hen op een vriendelijke manier moeten spreken. Ook draagt Allah ons op om voor hen smeekbedes te verrichten bijvoorbeeld: “Mijn Heer, schenk hun genade, vanwege zoals zij mij hebben opgevoed toen ik klein was.” (Surah Isra: 23-24)

Eén van de wijsheden waarom we een goede omgang moeten hebben met onze ouders is vanwege de moeite die zij hebben moeten doorstaan om ons op te voeden en voor ons te zorgen. Elke ouder weet wat zij hebben moeten ondergaan om voor hun kinderen te zorgen. Ook wanneer zij ziek, moe en slapeloos waren offerden ze zichzelf op voor hun kind. Daarom zegt de Profeet Muhammad ook dat de tevredenheid van de Heer zit in de tevredenheid van de ouders. Oftewel als je wilt dat Allah tevreden met je is, moet je eerst er voor zorgen dat je de tevredenheid van je ouders hebt.

Het is mogelijk dat er momenten zijn waarin we met onze ouders in discussies zijn gegaan of dat we ze teleur hebben gesteld met onze daden. Het is dan belangrijk in zulke situaties om te gaan reflecteren en ook om hun tevredenheid weer te winnen door bijvoorbeeld hun vergiffenis te vragen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »