• Lorem ipsum

FunforKids – ‘’Children learn through play’’

18 Jan 2021
door O. Ozdemir van FunForKids

FunforKids – ‘’Children learn through play’’

Wil jij op een speelse manier bijdragen aan de ontwikkeling van je kind? En wil je spelenderwijs de islamitische kennis van je kind vergroten? Dan zal ik jouw kennis laten maken met het eerste islamitische memoryspel van FunforKids.  

Het islamitische memoryspel van FunforKids is ontworpen in Nederland. Dit is uniek, omdat de meeste islamitische boeken en spellen die in Nederland verkocht worden, vaak in andere landen zijn ontworpen en vertaald. Helaas is er in Nederland een tekort aan kwalitatief en educatief islamitisch speelgoed en daar willen wij als FunforKids verandering in brengen. Ons product is kwalitatief en voldoet volledig aan de essentiële veiligheidseisen van Europa. Wij streven erna om in de komende jaren kwalitatieve producten te blijven leveren. 

Waarom een islamitisch memoryspel? 

Play is serious learning – Fred Rogers

Spelen is een manier om vaardigheden aan te leren. Spelen heeft invloed op verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals de emotionele ontwikkeling, de cognitieve ontwikkeling, de motorische ontwikkeling en de sociale ontwikkeling. Vanuit mijn achtergrond en opleiding als psycholoog wilde ik spelenderwijs de ontwikkeling van mijn kind en andere kinderen stimuleren. Een memoryspel stimuleert de concentratie en het kortetermijngeheugen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die hun geheugen trainen beter presteren op school. Naast het feit dat dit spel bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind is het spel voornamelijk ontworpen om kinderen op een speelse manier te leren over verschillende islamitische aspecten, want op deze manier is het leren over het geloof leuker en effectiever. 

Het memoryspel bestaat uit 40 stevige kartonnen kaarten (20 paren). De vormen en de kleuren van de plaatjes weten de aandacht van kinderen te behouden. De kaarten bestaan uit verschillende soorten plaatjes, zoals belangrijke moskeeën, islamitische elementen, de vijf zuilen van de islam enzovoorts. Het spel kan zowel door jong als oud gespeeld worden. 

Spelvormen voor jonge kinderen (1 t/m 3 jaar):

Jonge kinderen kunnen het spelen met begeleiding van een volwassene. De plaatjes kunnen een voor een benoemd worden door een jong kind of door een volwassene. Ook kunnen de paren/sets bij elkaar gezocht worden. Afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van een kind, bepaal jij als volwassene met hoeveel sets je speelt. Zo wordt op een speelse manier de woordenschat van een jong kind vergroot. Ook wordt de kleur- en vormherkenning, de fijne motoriek en de oog- en handcoördinatie gestimuleerd. Het allerbelangrijkste is dat het kind kennis maakt met de islamitische begrippen.

Spelvormen voor oudere kinderen (3 t/m 15 jaar) 

Oudere kinderen kunnen het op de bekende manier spelen als een geheugenspel. Alle kaarten worden geschud en met de plaatjes naar beneden neergelegd. Elke speler zoekt zoveel mogelijk twee dezelfde plaatjes. Om het spel leerzamer en interactiever te maken kan er vragen worden gesteld over de plaatjes. Wanneer alle paren zijn verzameld, eindigt het spel. De speler met de meeste paren is de winnaar. 

Dit unieke islamitische memoryspel kan dus op verschillende manieren gespeeld worden door zowel jong als oud. Het populaire spelletje brengt kinderen en ouderen samen en is nog eens erg leerzaam! Het zorgt gegarandeerd voor FUN! 

‘’All we need is happiness’’ - FunforKids 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »