Voor 16:00 Besteld

Morgen in Huis

Veilig Betalen

Wij Gebruiken SSL

Groot Assortiment

Veel Boeken op Voorraad

Beoordeeld met 9,4

Via Webwinkelkeur

Uitverkocht Jurisprudenties voor moslimminderheden

Moslims zijn in Europa als minderheid in democratische staten, waar godsdienst en over-heid van elkaar gescheiden zijn. Dat brengt voor gelovige mensen allerlei kleinere en gro-tere vragen met zich mee. Het kan hier gaan om vragen die te maken hebben met de reli-gieuze praktijk, bijvoorbeeld met betrekking tot de religieuze kalender, zoals de tijden van het bidden en vasten, of kwesties met betrekking tot het voedsel dat beschikbaar is op de markt, zoals bijvoorbeeld vlees dat geslacht is op een islamitisch aanvaardbare wijze. Het kan ook gaan allerlei familieaangelegenheden en sociaal-economische kwesti-es, zoals de vraag of het kopen van een huis op hypotheek aanvaardbaar is voor een moslim. Ook politieke kwesties, zoals deelname aan politieke partijen en de verkiezingen, bekleden hier een belangrijke plaats, enzovoort.
Het leven van moslimminderheden in een modern westerse omgeving is een uiterst belangrijk thema geworden van uitvoerige studies door vele godsdienstgeleerden van deze tijd. Dit nieuwe veld van studie wordt door hen wel aangeduid met de verzamelnaam "Figh al-Analliyyát", dat we kunnen vertalen als de "Religieuze Jurisprudentie voor de Minderheden". In deze talrijke nieuwe studies wordt behandeld hoe moslimsminderhe-den in harmonie met hun westerse omgeving een religieus aanvaardbaar leven kunnen leiden.
Het boek van de beroemde Shaykh Yusuf Al-Qaradawi dat hier voor het eerst in een we-tenschappelijk verantwoorde Nederlandse vertaling wordt uitgegeven, neemt binnen deze stroom van nieuwe geschriften een belangrijke pioniersplaats in. Het verdient te worden bestudeerd door allen die zich met de positie van de islam in Europa bezig houden: moslims die zich in de wetenschap van hun religie willen verdiepen, studenten van de islam aan hogescholen en universiteiten, en allen die zich. vanuit diverse maat-schappelijke en politieke posities met de integratie van de islam en van moslims in de Europese samenlevingen bezig houden. Wie op zoek is naar een interpretatie van de islam die kan passen in een westerse context, kan deze in dit boek vinden. Moge dit boek bijdragen tot wegname van vooroordelen en bevoerdering van wederzijds begrip


Prof. Dr. P.S. van Koningsveld Emeritus Hoogleraar Islamologie Universiteit Leiden

 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Jurisprudenties voor moslimminderheden

  • Model: 100100
  • Beschikbaarheid: Uitverkocht
  • €20,00
  • Excl. BTW: €18,87